Алтернативна образователна система за предприемачи

Светлан Станоев, Investbook, 21.02.2017

21:00 | 21 февруари 2017
Автор: Кирил Петков
Светлан Станоев, основател на The Business Institute. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Светлан Станоев, основател на The Business Institute. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Да се включат повече часове по предприемачество в гимназиалната степен и в университетското образование е необходимо, но недостатъчно условие. Трябва да се промени начинът на преподаване, както подходът от страна на преподавателите, така и съдържанието. Най-важна е връзката с реалния бизнес и възможността да се правят гъвкави промени в съответствие с изменящите се изисквания на бизнеса. Това каза основателят на The Business Institute Светлан Станоев в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов. 

"Има отрезвяване на носителите на идеи, че дори да намерят пари, това не ги прави задължително велики предприемачи. Успехът не е задължително свързан с наличието на пари". 

Успехът идва тогава, когато предприемачът получи смарт-отрезвяване, когато осъзнае какво му подхожда и съответства на неговите ресурси - иновативна идея, опит, познания, контакти, обясни гостът. По думите му само тогава може да се получи онзи "клик" момент на спойка и сцепление на колелата на предприемаческата машина, за да се превърне в успешен бизнес проект. "Това идва от предварителната подготовка, опитност, осъзнаване, съзряване, зрялост"

Можем ли да поемем бъдещето си в собствените си ръце, включително и по отношение на образованието, независимо от това, което предлага държавата? Какво представлява алтернативното образование, което предлага The Business Institute? Към кого е насочена алтернативната MBA програма на института? Как се прилага и каква е ползата от метода да се канят гост говорители от бизнеса, както и т.нар. казусоносители? Как The Business Institute избягва "удавянето" в академична литература за сметка на "впускането в дълбоки води" с решаване на реален, текущ казус от реална компания за намиране на алтернативни гледни точки и решения в хода на практическо интерактивно обучение

Вижте целия коментар: