Как да интегрираме масивите от данни в маркетингова стратегия

Мартин Попов, Interactive Share, Investbook, 30.01.2017

23:05 | 30 януари 2017
Автор: Александра Попова
Изпълнителният директор на Interactive Share Мартин Попов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Изпълнителният директор на Interactive Share Мартин Попов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Компания, която иска да се развива в следващите години, трябва да заложи на анализиране, събиране и използване по най-добрия начин на цялата информация, с която разполага. Това заяви изпълнителният директор на Interactive Share Мартин Попов в предаването Investbook по Bloomberg TV Bulgaria с Велко Каменов

Големите масиви от данни могат да бъдат полезни в две направления - за промяна на процесите в една фирма, от една страна, и създаване и реализиране на максимално интегрирани маркетингови комуникации в телевизия, радио и преса от друга, каза Попов. Няма значение дали сте голяма или малка компания, добави той.

Google и Facebook доминират, защото от край време насам те работят изключително много в посока събиране на данни за потребителите, за да могат след това максимално добре да таргетират рекламите си, каза изпълнителният директор на Interactive Share. По думите му CRM-системата е това, което една фирма трябва да използва, когато борави с изключително много крайни потребители.

Бизнесите, които не инвестират в използване и анализ на информацията, с която разполагат, ще изчезнат. Накъде обаче да отправи поглед бизнесът, за да избегне това?

Вижте повече във видеото с целия коментар: