Къде бихте инвестирали 10 000 долара

Пазарен коментар на Владимир Сиркаров, 19.10.2016

21:00 | 19 октомври 2016
Автор: Кирил Петков
Владимир Сиркаров, пазарен анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Владимир Сиркаров, пазарен анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Какви са отговорите на петима водещи инвеститори на световните финансови пазари на въпроса "къде бихте инвестирали 10 000 долара". Това коментира пазарният анализатор Владимир Сиркаров в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев

"Бари Ритолтц от Barry Ritholtz Wealth Management има доста сериозен позитивен сентимент за покачване на развиващите се пазари. Той дава и няколко аргумента и сравнява представянето на индекса S&P 500 и индекса MSCI Emerging Markets. Определено виждаме, че има едно по-добро представяне на индекса на развиващите се пазари, но въпорсът е дали това ще продължи". 

По думите на Сиркаров Марк Мобиус, изпълнителният директор на Templeton Emerging Markets Group също казва, че развиващите се пазари имат много сериозен потенциал в следващите години, като поставя акцент върху Китай. Въпреки сериозните проблеми на Китай, Мобиус смята, че фундаментът остава стабилен и относително доста по-голям и силен спрямо развитите икономики. Инвеститорът "оценява положително усилията на правителството на Китай да трансформира икономиката от производствено-експортно ориентирана към повишаване на тежестта в БВП на сектора на услугите". Мобиус залага на инвестиции в акции в компании в сферата на услугите и в технологични компании.

Къде биха инвестирали своите 10 000 долара Роб Арнот и Сара Кетерер?

Вижте целия коментар: