Важна е не офис средата, а добавената стойност

Александър Михайлов, Betahaus, в Investbook, 04.10.2016

22:08 | 4 октомври 2016
Автор: Кирил Петков
Александър Михайлов, съоснователят и управител на Betahaus. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Александър Михайлов, съоснователят и управител на Betahaus. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

През последната година забелязваме изключителен растеж на споделените работни пространства. Близо 10 нови работни пространства отвориха врати в София. Това каза съоснователят и управител на Betahaus Александър Михайлов в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев.

"Това е изключително вдъхновяващо за нас, защото сме дали импулс за зараждането на една цяла индустрия в България". 

Споделените работни пространства се различават от конвенционалния офис, защото акцентът не се поставя толкова върху материалните неща, а върху добавената стойност, обясни гостът.

„При нас са важни хората и компаниите, които работят на това място. Забележително е да се види колаборацията между хора и компании в един определен стадий на развитие и това при нас се вижда на ежедневна база. Това са неща, които са много по-ценни от инфраструктурата“.

Предприемачеството е много динамична дейност и прилича на скоростно влакче в увеселителен парк, като предизвикателствата са безкрайно много навсякъде, както в България, така и по света, каза още Михайлов.

Две са основните трудности пред бизнеса, каза гостът.  "Едната е набирането на капитал, защото културата на венчър кепитъл инвеститорите, на бизнес ангелите, е млада и тепърва се развива. Другата е свързана с набирането на качествени кадри. За това ние, в началото на ноември, за трети пореден път ще направим своя кариерен форум, специално таргетиран към стартъпи, стартиращи компании. Първите две издания бяха с много позитивен отзвук".

"Все по-тясно си сътрудничим с големи корпорации, защото не малък брой от тях са установили какви са ползите от работа със стартъпи. Акцентът на работата ни е предимно в тази посока – предлагане на услуги и свързването на стартъпи с големи корпорации". 

Вижте целия коментар: