В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Телелинк: Длъжни сме да бъдем адаптивни

Теодор Добрев, директор Корпоративна свързаност и Хибриден облак и член на УС на Телелинк, "В развитие", 10.06.2021 г.

15:23 | 10 юни 2021
Обновен: 16:11 | 10 юни 2021
Автор: Севделина Илиева

Една година след първичното публично предлагане на Телелинк Бизнес Сървисис Груп, компанията предложи трети транш от 875 хил. броя съществуващи акции, на цена от 13,50 лв. Предлагането бе планирано да се случи в периода 8-15 юни, но акциите бяха изкупени за по-малко от 20 минути след старта на търговията. Гост по темата бе Теодор Добрев, директор Корпоративна свързаност и Хибриден облак и член на Управителния съвет на Телелинк, в ефира на „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Интересът беше голям. Мисля, че отне 16 минути изкупуването на всички предложени акции на третия транш. Търсенето надвиши предложените акции с между 15-20%“, поясни той.

Търсенето надвиши значително минимално планирания обем от 6%. В тази връзка съгласно актуализираната процедура за продажба бе предложен допълнителен 1% акции, който беше реализиран изцяло веднага след изчерпването на първите 6%.

„На първия ден от транша бяха реализирани точно 350 транзакции, от които няколко по-големи поръчки. Имаше поръчка за над 350 хил. акции, което е приблизително 3% от всички акции на компанията. Можем да допуснем, че това най-вероятно са институционални инвеститори“, добави гостът.

Голяма част от служителите на компанията също са се включили. Те са придобили акции или чрез закупуване през пазара или чрез схемата за стимулиране с акции. Според Добрев, големият брой инвеститори на практика е помогнал компанията да влезе в индекса SOFIX.

По думите му плановете за инвестиции и нови проекти са се променили в следствие на пандемията.

„Промениха се и би било редно да се променят, защото в днешно време сме длъжни да бъдем адаптивни. В краткосрочен план мислим да развиваме бизнеса си в Румъния, САЩ, Германия, Хърватия.“

Добрев отбеляза още, че тази ситуация е дала възможност на компанията да се концентрира върху подобрение и усъвършенстване, както и да бъде готова за следваща стъпка.

Компанията прогнозира удвояване на финансовите резултати до 2025 г.

Целия разговор вижте във видеото.

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук.