В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Забавяне на избора на легитимни органи след изтичане на мандата им е недопустимо

Проф. Румен Гечев, депутат от БСП, в предаването В развитие, 21.07.2016

20:23 | 21 юли 2016
Автор: Investor.bg
проф. Румен Гечев, депутат от БСП. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
проф. Румен Гечев, депутат от БСП. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Недопустимо е за една демократична държава членка на ЕС с месеци и години да забавя избора на легитимни органи след изтичане на техния мандат. Това каза депутатът от БСП проф. Румен Гечев в предаването „В развитие“ с Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria.

Депутати от БСП Лява България, АБВ и независими народни представители са поискали от Конституционния съд да обяви за противоконституционно решението на Народното събрание за приемане на процедурни правила за избор на председател на КФН.  По думите му сериозен проблем е нарушението на правилата на парламента. Срокът за подаване на номинации за председател на КФН беше пет дни вместо записаните в правилника на парламента 14. 

За първи път в страна членка на ЕС се прави стрес тест на застрахователните и пенсионните компании, коментира още той. Те ще покажат доколко ефективно са управлявани парите на хората. Най-добрата оценка за работата на КФН през последните години ще бъдат резултатите от предстоящите стрес тестове, посочи проф. Гечев. 

Вижте повече във видеото: