В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Президентските кандидатури закъсняват заради страх от компромати

Eвелина Славкова във В развитие, 09.06.2016

13:44 | 9 юни 2016
Автор: Кирил Петков
Eвелина Славкова, Изследователски център "Тренд". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Eвелина Славкова, Изследователски център "Тренд". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Все по-често политическите партии крият своите кандидати дълбоко в централите си и ги издигат на един по-късен етап, за да предотвратят "обругаване" на имената, което би ги превърнало в "неприемливи" кандидати за съответния пост. Това каза по повод президентските избори на есен Eвелина Славкова, Изследователски център "Тренд" в интервю на Димитър Вучев в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria.

"От факта, че ще се издигнат по-късно кандидатурите, можем да си направим извода, че ще бъдат разпознаваеми кандидатурите. Защото нито една политическа партия няма да рискува да издигне непопулярна кандидатпрезидентска двойка, която да трябва да наложи в рамките на 60 дни".

Според анализатора на този етап ГЕРБ няма алтернатива и "стои доста стабилно в електорално отношение спрямо останалите политически субекти, а местните избори са показателни". След избора на нов лидер на БСП, по думите на Славкова, в партията има "промяна и мобилизация по отношение на много по-яркото говорене. Но с говорене само не става. Трябват действия. Въпросът е как ще успеят да мобилизират периферията на своя електорат". 

Вижте целия коментар: