В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

39 български града с проекти в основата на т.нар. умни градове

Никола Гечев, директор корпоративни продажби на Vivacom, в предаването В развитие, 08.06.2016

18:15 | 8 юни 2016
Автор: Investor.bg
Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, и Никола Гечев, директор корпоративни продажби на Vivacom. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, и Никола Гечев, директор корпоративни продажби на Vivacom. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Реализирането на проекта за интегриран градски транспорт в община Бургас е в основата на т.нар. умни градове. Цялостното управление на мобилността, системите за управление на трафика, умните светофари и др. са технологии, които носят големи ползи за гражданите. Това каза Никола Гечев, директор корпоративни продажби на Vivacom, в интервю на главния редактор на Investor.bg Бойчо Попов в предаването „В развитие“ с Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите на Гечев има и други подобни положителни примери в страната. 39 български града планират реализирането на подобен тип проекти не само в частта изграждане на нови пътни артерии, велостоянки или закупуване на транспортни средства, а голяма част от тях преди всичко залагат на интелигентни системи на цялостната мобилност в града, каза още той.   

Бъдещето на телекомуникациите, а именно big data, cloud services, internet of things, не са имагинерни технологии, а са неща, които имаме тук и са от голяма полза за бизнеса от гледна точка на сигурността, ускоряването на процесите, повишаване на ефективността на производството, засилване на търговския оборот.

Темата за бъдещето на облачните услуги и смарт услугите бе основна в първия панел на дискусията в Клуб Инвестор: Технологии за бизнеса на 8 юни 2016.

Вижте повече във видеото: