В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Работното място на бъдещето - виртуална реалност и бърз анализ на данни

Елена Дречева, изп. директор на Коника Минолта Бизнес Солюшънс България, В развитие, 20.02.2020

20:53 | 20 февруари 2020
Обновен: 21:00 | 20 февруари 2020
Елена Дречева, изп. директор на Коника Минолта Бизнес Солюшънс България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Елена Дречева, изп. директор на Коника Минолта Бизнес Солюшънс България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Работното място има 4 компонента. Това са организационната структура на компанията, технологиите, които компанията ползва, пространството, което организира работното място и локацията. Симбиозата между тези 4 елемента ще определя работното място на бъдещето. Това каза Елена Дречева, изп. директор на Коника Минолта Бизнес Солюшънс България, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

"Ние като технологична компания се грижим да подадем инструменти на компаниите, които да им помагат да си вършат работата по-бързо и лесно да намират и анализират данни".

Според нея в бъдеще вероятно работното пространство няма да е свързано толкова с физическата локация. "Хората ще могат да се пренасят при колегите си чрез виртуална реалност", допълни Дречева.

По думите ѝ роботите вероятно ще извършват рутинна работа, която изисква повтарящи се действия.

"Решенията, които ние осигуряваме на компаниите, са свързани с извличането на данни. Компаниите разполагат с много информация и проблемът е с анализа на тази информация. С нашите инструменти им помагаме да извлекат важните данни, да ги анализират по-лесно чрез инструменти".

Тя обясни ролята на Workplace Hub.

“Това е най-новата ни IT платформа. Добавената стойност на платформата е в приложенията, които са качени на нея, като те могат да са най-различни в зависимост от спецификата на областта на работата на компаниите. Това е централизирана IT хибридна платформа, с която компаниите могат да имат сигурност за своите IT решения“.

Дречева смята, че в бъдеще ще разчитаме на изкуствения интелект да прави по-бързи изчисления в ежедневието ни.

Целия разговор гледайте във видеото