В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Класацията "Най-добрите болници" обединява целия сектор и утвърждава стандарти

Адвокат Свилена Димитрова, зам.-председател на ББА, В развитие, 25.03.2019

20:13 | 25 март 2019
Адвокат Свилена Димитрова, зам.-председател на ББА. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Адвокат Свилена Димитрова, зам.-председател на ББА. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Националната класация на най-добрите болници у нас, организирана от Българската болнична асоциация и Investor Media Group, цели да покаже кои са лечебните болнични заведения с най-високи стандарти в страната. Класацията обхваща болниците в различни региона на България и цели да очертае картината за обективна методология за уеднаквяване на стандартите, говорейки за здравния сектор в страната. Победителите ще станат ясни малко по-късно, като говорим за лечебни заведения в специалностите акушерство и гинекология, онкология, хирургия, кардиология, педиатрия и ортопедия.

Преди година и половина започнахме работа по този проект, като не знаехме кои ще бъдат критериите за оценяване. Днес в навечерието на обявяването на резултати можем да изведем три основни критерия във всички отговори: специалистите, техниката като съвременност и иновативност и самите иновации като процедури и медицински технологии. Това заяви адвокат Свилена Димитрова, заместник-председател на ББА, пред редактора на Bloomberg TV Bulgaria Калина Донкова.

"Контраст при показателите между частните и държавните и общински лечебни заведения винаги има, но той бе изненадващ за нас, тъй като във всички отговори в процеса на събиране на данни бяха откроени тези три стълба, всъщност основата на класацията. Идеята на класацията е да обединява целия болничен сектор. Вярваме, че така Българска болнична асоциация ще успеем  да утвърдим добри стандарти".

Очаквайте информация за победителите в класацията на сайта Investor.bg.