В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Как се развива логистичната индустрия у нас?

Николай Николов, директор Бизнес планиране и развитие в bERS Logistics, В развитие, 20.07.2018

18:55 | 20 юли 2018
Обновен: 19:45 | 20 юли 2018
Николай Николов, директор Бизнес планиране и развитие в bERS Logistics. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Николай Николов, директор Бизнес планиране и развитие в bERS Logistics. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Това, което bERS Logistics иска да постигне сега и през следващите години, е да се превърне в лидер на аутсорснати и логистични услуги. Така коментира работата на компанията Николай Николов, директор „Бизнес планиране и развитие“ в bERS Logistics, в предаването „В развитие“ с водещ Светозар Димитров. Повод за гостуването му бе това, че bERS Logistics придоби 100% от дяловете на Унивег България ЕООД, част от групата Greenyard.

„Ясно се вижда, че една от най-големите индустрии в страната е производството, търговията и консумацията на бързооборотни стики“.

По думите му към момента по-голямата част от компаниите все още решават сами за себе си със свои собствени ресурси и със свой собствен персонал как всъщност да съхраняват, обработват и доставят към своите клиенти тези свои стоки.

„Това, което ние правим, е да предоставяме едни решения, които изместват нуждата компаниите сами вътрешно да имат ежедневни главоболия от това да знаят как и защо трябва да планират, организират, изпълняват и контролират тези второстепенни процеси, които сами по себе си не им носят приход“.

Така според него с помощта на логистични услуги тези компании могат да се фокусират върху основните си бизнес дейности – производство, маркетинг и продажби, които в крайна сметка им носят най-голямата възръщаемост.

„Това, което ние им предлагаме, не са фиксирани услуги, а по-скоро едни динамични процеси – колкото повече компаниите продават, толкова повече нужда имат от логистика, колкото по-малко продават, толкова по-малко те ще се нуждаят. Това в един момент превръща нуждата да се гледа на логистиката като на фиксиран разход в един оперативен такъв“.

Николов посочи, че през последните 10 години се наблюдава драстично увеличение на нуждата от логистика.

Повече вижте във видеото.