В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Фондация предприема мерки срещу недостига на медицински специалисти

Росица Караджова, съосновател на Фондация Прогрес медик, В развитие, 19.07.2018

14:43 | 19 юли 2018
Росица Караджова, съосновател на Фондация Прогрес медик. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Росица Караджова, съосновател на Фондация Прогрес медик. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Основаната цел на Фондация „Прогрес медик“ е да подпомага младите лекари, да ги финансира, да им осигурява стажове, достъп до големите болници и до големите специалисти, от които настина биха могли да научат много. Това каза съоснователят на фондацията Росица Караджова в предаването „В развитие“ с водещ Светозар Димитров.

По думите ѝ целта на фондацията е да подаде ръка на бъдещите лекари на България. „Те имат нужда от малко, за да повярват, че има смисъл да се развиват в тази посока и да останат в България“.

„Това, с което се занимаваме извън фондацията, е онлайн платформа, която предлага по-лесен достъп и по-ниски цени за лабораторни изследвания и порфилактични прегледи. От 5 години работим това. Предлагаме ваучери за отстъпки. Покрай тази дейност си наехме и студенти и по медицина, които да ни помагат с новинарската част, в която пускаме статии за заболявания и симптоми (тъй като хората не знаят когато ги заболи нещо към какъв лекар да се обърнат и отлагат прегледа). Тези млади хора ни вдъхновиха да създадем тази фондация”.