В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Орал за АТP 250: Успехът на турнира ще е успех и за София

Така ще се привлече международното внимание върху града, смята директорът на турнира

13:39 | 2 февруари 2016
Автор: Севделина Илиева
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ерхан Орал за тенис турнира ATP в София - интервю за Bloomberg TV Bulgaria на 2 февруари 2016.

Събития като турнира АТP 250 създават огромен икономически ефект в дългосрочен план. То ще се излъчва в над 130 страни, като така ще изкараме София на показ и ще изпратим силно послание, че това е място, където може да се инвестира. Това обяви Ерхан Орал, директор на турнира ATP 250 Garanti Koza Sofia Open в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria. Събитието се провежда от 1 до 7 февруари и е първото за страната от подобен ранг за мъжкия тенис.

По думите на Орал макар подписаният договор за франчайз да е за период от 3 години, планът е събитието да се удължи и да се провежда редовно. Той отбеляза, че това е огромно постижение за София, тъй като е имало конкуренция между множество градове от различни страни. 

Една от основните причини за избора на българската столица е лесният ѝ достъп, както и близките разстояния между отделни точки на града. Орал каза още, че от гледна точка на тениса София е голям град в Европа. 

"Бюджетът на такъв тип събитие е приблизително 1,4-1,8 млн. евро", обяви той. Орал допълни, че събитието е имало отличен старт и се надява то да се развие чрез повече подкрепа от почитателите на играта.

Вижте целия разговор тук: