В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Интегрирано обучение с тренировъчни фирми в България

Вержиния Лазарова, Дария Маврудиева и Иво Анев във В развитие, 03.05.2017

14:52 | 3 май 2017
Автор: Кирил Петков
Вержиния Лазарова, Дария Маврудиева и Иво Анев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Вержиния Лазарова, Дария Маврудиева и Иво Анев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Идеята на учебно-тренировъчните фирми е да бъде демонстриран метод на интегрирано обучение, да бъде осъществена връзка между реалния бизнес с бъдещите участници на пазара на труда. Това заяви директорът на Центъра на учебно-тренировъчните фирми Дария Маврудиева в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова във връзка с 20-то юбилейно издание на ТФ Фест, международен панаир на тренировъчните фирми и единственото в България състезание по професии с международно участие.

„При нас малките учебни предприятия работят наистина много добре, ученици и студенти се обединяват в група, която избира профил на бизнес и създава структурата на едно предприятие. Няма реални пари, реални стоки, но всички процедури, документи се попълват в реда и последователността съгласно изискванията на реалната практика“, обясни Маврудиева.

„Бизнесът все повече вярва в ползите, които има от учебно-тренировъчните фирми, допълни Вержиния Лазарова, мениджър-продажби в МИЕЛ, които са партньор на ТФ Фест за 10-та поредна година.

„Ролята е доста значителна, дава възможност да формираме, преди да влезем в реалния бизнес, своята визия за това какво искаме да правим и изградим“, заключи Иво Анев, който е доброволец в ТФ Фест.

Според гостите в предаването това е прекрасна възможност за всеки ученик да бъде ориентиран по-рано, така че да има шанс да постигне повече в бъдеще.

Вижте целия разговор в следващото видео: