В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Бързината на сайта - основен фактор за успешен бизнес

Славчо Панов и Венелин Венелинов във В развитие, 29.04.2017

20:10 | 28 април 2017
Обновен: 11:01 | 29 април 2017
Автор: Кирил Петков
Славчо Панов и Венелин Венелинов, WebsiteDesign.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Славчо Панов и Венелин Венелинов, WebsiteDesign.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ако имате страхотна идея за бизнес трябва да се направи всичко възможно, за да имаме също толкова страхотен сайт, защото е факт, че една брилянтна бизнес идея може да бъде убита от множеството неволи, свързани с недобър сайт. Това е лицето на бизнеса и лицето на бранда в интернет. Това споделиха Славчо Панов и Венелин Венелинов, създатели на WebsiteDesign.bg, един от най-бързите сайтове в света, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водеща Веселина Василева.

"Стартирахме малко плахо, не бяхме толкова уверени в собствените си сили, но когато човек има желание да се усъвършенства и да се учи професионално, намира начин. Лека полека фирмите, клиентите, започнаха да ни се доверяват и колелото се завъртя".

Видяхме, че трябва да правим правилно нещата. В България има порочна практика да не се правят професионално и добре сайтове и маркетингови кампании. Клиентите остават разочаровани и това дава лош имидж на бранша, каза Славчо Панов, CEO & SEO Expert, WebsiteDesign. "Аз се гордея и наистина мисля, че ние работим правилно, с голяма любов. Така създадохме нашият сайт. Даже малко сме попрекалили - не е необходимо един сайт да е толкова бърз, като нашия. Направили сме го, защото можем и за да демонстрираме как могат да се случват нещата - в блога ни има статия, в която сме изредили всичко, което сме направили, за да се постигнат тези резултати".

"Никой не обича да чака, и на опашки в реалността, и в интернет пространството. При сайтове, които се зареждат бавно, шансът потребителят да напусне и никога да не се върне, е много голям", каза Венелин Венелинов, CEO, Lead Web & Mobile developer.

1,6 млрд. губи годишно Amazon, ако сайтът му се забави с една секунда, припомнят специалистите. "Препоръката на Google е сайтът Ви да се зарежда за една секунда, а ние направихме нашият сайт да се зарежда за 100 милисекунди, което е десет пъти по-бързо и това е направено само за да се покажат методите за направа и да сме полезни на разработчиците".

"Не правете нещо, за което сте чули че в момента е модерно и се правят пари! Правете нещо, което чувствате като "вашето" и го правете с любов. Това не е някаква математическа формула, но може би е космическа. Работи. Ако се занимавате с нещо, което харесвате, обичате и искате да се развивате с него, в един прекрасен момент ще започне да се отплаща", категоричен бе Панов.

Разбират ли българските професионалисти колко е важен професионално изработения сайт? Какви са стъпките които трябва да се следват за да се изгради съвършеният сайт за нашия бранд? Какви са начините за монетаризиране на онлайн присъствието на компанията? Какви са плюсовете и минусите на автоматизираните платформи за създаване на сайтове?

Вижте целия коментар: