В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Перспективите за нова банкова помощ в САЩ подкрепиха акциите в Европа

Пазарен коментар на Силвия Климаки, Bloomberg Лондон, "В развитие", 27.03.2023 г.

16:30 | 27 март 2023
Обновен: 16:31 | 27 март 2023
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Днес екраните на трейдърите светят в зелено. Американските фючърси поскъпнаха леко след като перспективата за нова помощ от американските власти облекчи някои тревоги за закъсалия сектор на регионалните банки. Това коментира Силвия Климаки от Bloomberg Лондон, в предаването „В развитие” с водещ Веселина Спасова.

Контрактите върху S&P 500 нараснаха с около 0,3%. Акциите на First Republic Bank скочиха с цели 24%, като поведоха нагоре и останалите регионални банки след като Bloomberg съобщи, че американските власти обмислят да разширят програмата за спешно кредитиране, която би дала на банките повече време да засилят балансите си.

Доходността по 10-годишните американски държавни облигации се повиши с около 5 базисни пункта. Доларът е стабилен.

Stoxx 600 записа около 1% ръст, а индексът на банковите акции е на зелено. Книжата на Deutsche Bank AG поскъпнаха, а тези на Credit Suisse AG остават стабилни след значителния спад в цената през миналата седмица. Акциите на Novartis AG поскъпнаха, повеждайки останалите здравни акции след като компанията представи обещаващи резултати от тестовете на ракова терапия.

Германският Dax е с над 1% ръст и френският CAC също е на зелено.

Основните събития, които следим тази седмица: американските данни за БВП и първоначалните заявки за обезщетения за безработица излизат в четвъртък. Китайските данни за производството се очакват в петък, когато ще научим и последните данни за потребителската инфлация и безработицата в еврозоната.

Целия коментар може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да намерите тук.