В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Havas навлиза със собственост на българския пазар

Иванка Кючукова във В развитие, 27.10.2016

19:50 | 27 октомври 2016
Обновен: 20:24 | 27 октомври 2016
Автор: Кирил Петков
Иванка Кючукова, изп. директор на Havas Group България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Иванка Кючукова, изп. директор на Havas Group България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Конкуренцията на българския рекламен пазар е голяма, но това е хубаво, защото помага, и за развитието на пазара, и за предлагането на все по-качествени услуги. Това каза Иванка Кючукова, изп. директор на Havas Group България, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. Гостът коментира сделката за придобиване на мажоритарния дял в Havas Group България от компанията-майка, испанския комуникационен холдинг Havas Group. С придобиването холдингът навлиза директно на пазара у нас, след като до сега работеше чрез франчайзингови договори с агенциите Havas Worldwide, Havas Media, Havas PR и Havas Digital. 

"Рекламният пазар се доминира от телевизия и това ще продължи още дълго време, но фокусът  все повече се измества върху дигиталните платформи и решения. Ние вече сме по средата на т.нар. дигитална революция, която променя не само рекламните услуги, но и всеки компонент от тях". 

"Ние, четирите опериращи на българския пазар дружества, си партнираме вече 14 години с Havas, но тази година Havas Group реши да влезе тук със собственост и да добави към съществуващото статукво, освен собственост, и знания, контакти, експертиза", каза още Кючукова. Тя обясни, че нищо видимо няма да се промени, защото компаниите и сега предлагат цялостни, интегрирани решения за клиентите, но много скоро ще се въведат технологични платформи за автоматично закупуване и сервиране на реклама, т. нар. "Програматик", които да обслужват и оптимизират кампании в социалните мрежи.

Вижте целия коментар: