В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Предимствата на България за придобиване на гражданство след закупен недвижим имот

Снежана Стойчева, мениджър в Imoti.net, в предаването В развитие, 27.10.2016

20:18 | 27 октомври 2016
Автор: Севделина Илиева
Снимка: Freeimages.com
Снимка: Freeimages.com

България има доста предимства спрямо останалите държави за придобиване на гражданство след закупуването на недвижим имот в страната. Това заяви Снежана Стойчева, мениджър в Imoti.net, в ефира на "В развитие" с водещ Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria.

Сред причините да се инвестира и да се търси гражданство у нас са: бързият процес за даване на възможност за пребиваване от 6 до 9 месеца, лесни процедури за придобиване на гражданство в рамките на 2 години и фактът, че когато се инвестират над 500 хил. евро, е възможно да не се пребивава физически през тези две години. Друго предимство е държавното подпомагане и банковите улеснения, както и липсата на изискване за владеене на български език.

Стойчева разказа за провеждащото се в Абу Даби осмо международно изложение за инвестиции в недвижими имоти. Българските компании изглежда не са достатъчно уверени в себе си, защото само една участва в изложението, поясни тя. 

"Действително има голям интерес към нашата природа и туризъм", каза тя, допълвайки, че от представените обекти преобладават тези с развлекателен характер, които дават възможност за придобиването не само на ваканционен имот, а на цял комплекс с много развлечения

Вижте целия разговор във видеото: