В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Скандалът с Тръмп дава много силни позиции на Клинтън

Меган Мърфи, главен директор на Bloomberg Вашингтон, В развитие, 10.10.2016

18:12 | 10 октомври 2016
Автор: Investor.bg
Меган Мърфи, главен директор на Bloomberg Вашингтон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Меган Мърфи, главен директор на Bloomberg Вашингтон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Хилъри Клинтън не само спечели втория телевизионен дебат, но начинът, по който Тръмп навреди на президентската си компания, дава много силни позиции на кандидата на демократите. Това каза главният директор на Bloomberg Вашингтон Меган Мърфи в предаването "В развитие" с Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите ѝ коментарите на Тръмп във видео записа от 2005 са сериозно препятствие пред неговата президентската кампания. "Той говори за жените, които са важни гласоподаватели в щати като Охайо и Пенсилвания, където Тръмп трябва да събере гласове", посочи Мърфи. "В по-широк смисъл, коментарите на кандидата на републиканците бяха толкова унизителни, че поставиха самата партия в неудобно положение от гледна точка на това какъв кандидат показва пред нацията", отбеляза още тя. 

Според Мърфи пазарните участници са изправени пред десетки неизвестни. Мексиканското песо е най-силният показател за президентските избори в САЩ. През днешния ден валутата продължава да поскъпва, което означава, че Хилъри Клинтън води в кампанията. По думите ѝ пазарите не могат да оценят реалната политика на Тръмп, която не вдъхва увереност за посоката, в която ще върви страната. Най-голямо притеснение буди неговата външна политика и евентуалните отношения на САЩ не само с Русия, но и със страните от Азия и Западна Европа, допълни още Мърфи. 

Вижте повече във видеото: