В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Тръмп няма да се откаже, защото е борец

Огнян Дъскарев във В развитие, 10.10.2016

14:15 | 10 октомври 2016
Автор: Кирил Петков
Огнян Дъскарев, журналист и политически анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Огнян Дъскарев, журналист и политически анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Видеото, в което Доналд Тръмп прави „грозно“ изказване за жените е много вредно за него и това може да унищожи цялата кампания. За САЩ е много важно да има за президент вярващ християнин. Това каза политическият анализатор Огнян Дъскарев в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов. 16 републикански сенатори се отказаха от Тръмп след този компромат, каза още Дъскарев и допълни, че сред тях са Джон Маккейн и Кондолиза Райс.

„Въпреки това не мисля, че Тръмп ще се откаже. Той е борец и да се надяваме, че от сега нататък ще знае какво прави“.

В критиките срещу Тръм има, обаче и „голямо лицемерие“, защото въпреки, че САЩ величае т.нар. християнските ценности, „64 млн. американски мъже всеки ден гледат порно, а сега са възмутени от това което казва Тръмп“.

По думите на специалиста Доналд Тръмп не може да загуби номинацията от партията си: „Няма как да стане. Могат да го махнат само в случай на смърт или тежко заболяване“.

„Самият факт, че представителите на статуквото, и отляво, и отдясно, така се надигнаха срещу Тръмп, говори много в полза на факта, че той много ги притеснява. За пръв път имаме кандидат за президент - патриот и националист“.

„В момента Съединените щати са тежко разделени и то по равно. Никога до сега при президентски избори обикновените американци не са били така настроени един срещу друг на основата на това за кого ще гласуват. Тук няма нюанси".

Може да се каже, че ако Хилъри спечели, това ще се дължи по-скоро на грешките на Тръмп, а не на предимствата на Хилъри, съгласи се Дъскарев. По думите му Хилъри Клинтън не говори за важните проблеми на Съединените щати и тяхното решаване, а единствено за това колко е непредсказуем Тръмп.

Вижте целия коментар: