В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Тайната за успеха в социалното предприемачество

Социалният предприемач Екатерина Карабашева в предаването В развитие, 28.09.2016

15:06 | 28 септември 2016
Автор: Севделина Илиева
Социалният предприемач Екатерина Карабашева. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Социалният предприемач Екатерина Карабашева. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Социалното предприемачество е сектор, в който няма значение от къде идваш, какво си учил преди това или къде си работил. Много е важна идеята, страстта към нея, колко си й посветен и как ще я осъществиш. Това коментира социалният предприемач, създател на приложението Jourvie, Екатерина Карабашева в ефира на предаването "В развитие" с Велко Каменов по Bloomberg TV Bulgaria.

Jourvie е мобилно приложение, създадено преди 3 години, с цел да помага на хора с хранителни разстройства като анорексия или булимия. "Това беше най-точната форма, с която можем да подкрепяме хората по време на терапията, да ги мотивираме да не се отказват и да им даваме възможност да комуникират с терапевта си", обяви Карабашева. 

Тя допълни, че за момента проектът е най-силно разпространен в Германия и немскоговорящите страни като Швейцария и Австрия, но има потребители от цял свят. Според нея възможностите за подкрепа на предприемачите в България не са по-малко отколкото в другите страни.

"В социалното предприемачество мерната единица за успех е въздействието, което имаш с проекта. От друга страна не можем да забравим печалбата, оборота и финансирането. Затова понякога е трудно да балансираш между социалната мисия и бизнес контекста, но няма нищо лошо в печалбата, защото тя е начинът да се стигне до развиването на социалното въздействие", каза още Карабашева. 

Вижте целия разговор във видеото: