Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Евро 2020 ще бъде генерална репетиция за връщане към нормалното

Антоанета Николова, журналист в Euractiv, „Бизнес старт“, 11.06.2021

12:29 | 11 юни 2021
Обновен: 12:34 | 11 юни 2021
Автор: Александра Попова

Има много строги мерки, при които ще се проведе това първенство, тъй като Евро 2020 ще бъде генерална репетиция за връщане към нормалното, за да може спортът да радва своята публика, не само през екрана. Това заяви Антоанета Николова, журналист в Euractiv, в ефира на предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„В Рим има изградени структури, където хората да могат да наблюдават и да споделят емоциите. Зоната около стадиона е блокирана вече. Ще има невероятно шоу за откриването с пиротехника, ще прелетят парадните акробатични изтребители на Италия“.

Европейското първенство по футбол ще бъде открито с мач между Турция и Италия. От думите на журналиста стана ясно, че за първенството са пристигнали едва около 1000 турски фенове, тъй като гражданите на Турция не могат да пътуват в Европейския съюз заради задължителната карантина.

„На стадиона се влиза все едно, че пътуваш през граница. Необходим ти е негативен тест за COVID. Всеки един закупен билет има определена времева рамка за влизане в стадиона. Всеки един човек има определен час, в който може да се яви, за да влезе в стадиона, където има 48 входа“.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук.