Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Bloomberg Businessweek Bg - новото бизнес списание без аналог у нас 

Ивайло Лаков, главен редактор на Bloomberg Businessweek Bg и водещ на предаването "Светът е бизнес", "Бизнес старт", 16.04.2021

11:50 | 16 април 2021
Обновен: 12:00 | 16 април 2021
Автор: Димитър Баларев

Bloomberg Businessweek Bg - новото бизнес списание на българския медиен пазар без аналог у нас - ще дебютира утре в търговската мрежа. Всеки ще може да намери вътре по нещо, от което се вълнува, като политика, финанси, икономика, автомобили и много други теми. Какво могат да открият читателите в първия брой на изданието разказа главният редактор на Bloomberg Businessweek Bg и водещ на "Светът е бизнес" Ивайло Лаков в ефира на предването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Водещият материал, разбира се, е за изборите, защото чисто времево така съвпадна. В момента политическата ситуация в България е доста неясна и всички дават високи шансове за нови избори".

Освен темата за изборите у нас главният редактор на списанието сподели, че в страниците на първия брой може да бъде открит много приятен микс от български, американски и световни теми.

"Най-важното за едно печатно списание в ерата на дигитализацията е то да е интересно за четене", заяви Ивайло Лаков.

"В екипа си имам Валери Ценков, който е един от доайените на този тип журналистика в България. Сред другите автори са проф. Здравко Попов, дипломат с мандат в Прага, представляващ Института за публична политика, с негов анализ за света на Байдън и новото трансатлантическо сътрудничество; Боян Рашев от Denkstatt България за Зелената сделка и за това какви ползи от нея може да извлече България; има интересен анализ за това какво ще бъде отношението на Европа спрямо Китай и Русия; както и статия за историята на Джак Ма заради събитията в Китай и рекордната антимонополна глоба срещу Alibaba".

Главният редактор на Bloomberg Businessweek Bg уточни, че списанието ще се издава на български и английски и ще се предлага на борда на самолетите на Bulgaria Air. 

"Могат да бъдат открити множество американски теми, част от които са дело на американските автори в Ню Йорк".

От разговора стана ясно още, че целта, която Ивайло Лаков си е поставил за списанието, е всеки следващ брой да бъде по-интересен от предишния. 

"Списанието има собствен сайт, който ще бъде позициониран вътре в сайта на Bloomberg TV Bulgaria с наклонена черта "Businessweek", като в момента всеки може да влезе да прочете, но на третата статия ще бъде помолен да се регистрира. След три месеца онлайн съдържанието ще стане платено".

Целия разговор може да видите във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук