Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

България става по-разпознаваема на медицинската карта на Европа

Росица Караджова в Бизнес старт, 24.08.2016

09:10 | 24 август 2016
Автор: Кирил Петков
Росица Караджова, управител на Ofertomed.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Росица Караджова, управител на Ofertomed.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България става все по-интересна, както за българите, които живеят в чужбина, така и за чужденците. Това каза Росица Караджова, управител на Ofertomed.bg, в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. "Една от причините е, че сме част от ЕС и хората се чувстват много по-сигурни да се лекуват в България. От друга страна у нас има високо качество на достъпни цени".

„Не само в Европа, но може би в цял свят сме номер едно в областта на стоматологичните услуги“.

Чужденците търсят по-скъпите услуги – стоматологичните услуги, пластичната хирургия, каза Караджова. "При българите в чужбина има изключителен интерес за пълни профилактични прегледи по време на летния сезон. Запазваме часове за два месеца напред. Това е тенденция, която забелязахме това лято".

"В Западна Европа е много трудно да се правят профилактични изследвания. Плановите операции се планират месеци напред в чужбина, а тук може да се направи една такава операция след седмица".

Какво е пренареждането на пазара, което предстои? Какво можем да научим от здравния туризъм в Турция? Защо българските граждани са "разглезени" в очакванията си спрямо медицинските услуги? Какви са притесненията на българина да пазарува здраве онлайн?

Вижте целия коментар: