Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

20% ръст на приходите в летния туризъм в България

Константин Занков в Бизнес старт, 24.08.2016

08:26 | 24 август 2016
Автор: Кирил Петков
Константин Занков, Институт за анализи и прогнози в туризма. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Константин Занков, Институт за анализи и прогнози в туризма. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Приходите от летния сезон се увеличават и очакваме да завършим сезона с около 20% ръст на приходите. Това каза Константин Занков, Институт за анализи и прогнози в туризма, в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. “Това не е само заради ръста на броя туристи, но и заради воденето на държавна политика за по-прозрачен туристически бизнес”.

Международната ситуация, която се развива по света, ни облагодетелства и има основно увеличаване на руски пазар, на немски пазар, каза Занков.

"Това, което очакваме на есен, когато видим изцяло данните от летния туристически сезон, е около 15% ръст на броя туристи, спрямо миналата година. 2016 ще бъде една много добра, емблематична година за българския туризъм".

Българският турист е идеалният клиент за българския туризъм, каза още Занков. "Той е лоялен. 5,6 млн. българи са почивали в България, но това са брой пътувания. Много българи пътуват до морето, като си правят дълъг уикенд 2, 3, 4, 5 пъти по време на летния сезон, а за дълга дестинация избират Гърция или Турция".

Вижте целия коментар: