Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Българка представи първия крем с желязо в света

Станислава Павлова, предприемач, Бизнес старт, 26.02.2021

11:23 | 26 февруари 2021
Обновен: 10:04 | 27 февруари 2021
Автор: Станислава Цветкова

След 16 години работа в сферата на фармацията и козметиката предприемачът Станислава Павлова представи първия крем с желязо в света. Въпреки че има възможност да произвежда продуктите си в страни като САЩ, Корея и Франция, тя избира България. Това стана ясно от гостуването й в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„За да успееш да се справиш с днешната конкурентна среда трябва да измислиш иновативен и различен продукт. Нашият е точно такъв. Той съдържа желязо, което преминава между фибрите на колагена и им пречи да се слепват. По този начин се предотвратява образуването на бръчки“, пояснява гостът.  

Продуктът е създаден от български учени, разработвали продукти за НАСА.

Брандът стартира през март миналата година, но бързо се развива успешно. През октомври печели първо място за най-иновативна компания от Съвета за иновации на Българската търговско-промишлена палата.

„Ние стартирахме заедно с пандемията и плановете ни доста се промениха. Трябваше бързо да променим стратегията за развиване на бранда. Международните козметични изложения, на които планувахме да отидем, бяха отменени. Трябваше изцяло да преминем в онлайн среда, но това беше и известно предимство. Да стартираш бизнес в условията на криза е по-лесно, отколкото да адаптираш вече съществуващ бизнес към промените“, смята Павлова.

Тя изрази и мнението си, че африканският пазар е много подценяван.

„Преди 20 години Етиопия беше една от най-бедните държави в света, докато сега се развива изключително бързо. Стандартът на живот се е повишил и след още 20 години страната ще бъде една от водещите икономически сили на Африканския континент“, коментира Павлова.

Според нея това се дължи предимно на китайските инвестиции в държавата и преместването на редица китайски фабрики там заради евтината работна ръка.

Целия разговор вижте във видеото.

Видеа с всички гости на „Бизнес старт“ може да видите тук.