Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Добавената реалност ще влезе в образованието и здравеопазването

Христо Ласков, стратегическият директор на Cybermark, в Бизнес старт, 22.07.2016

08:59 | 22 юли 2016
Автор: Кирил Петков
Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg
Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg

Добавената реалност е бъдещето. Тя ще намери по-масово приложение, както в образованието, така и в здравеопазването. Това каза стратегическият директор на Cybermark Христо Ласков в интервю на Иван Нончев в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.  

"Pokemon Go е първото по-масово заглавие в гейминг индустрията, което залага на добавянето на нов алтернативен  слой, анимирана реалност върху вече съществуващи обекти от реалния свят. Геймификацията изисква интеракция с реалния живот".

По думите на Ласков Pokemon залага на един от най-популярните модели за продажба - играта е безплатна и може да си остане такава, ако си склонен да напредваш бавно. Плаща се за инвентари и апликации. Относно опасностите за сигурността, когато се играе на игри като Pokemon Go гостът каза: "Всяка информация, която споделяш, представлява риск за сигурността. Риск има, но той може да бъде контролиран".

"Има много приложения менте, както на самия Pokemon Go, така и на куп приложения, които дават чийтове, кодове и т.н. Преди да свалите приложение, прегледайте рейтинга и коментарите, защото шансът някой да се е опарил преди вас и да го е споделил е много голям".

Ласков сподели и кои са най-популярните методи за кражби чрез приложения в момента - неработещо приложение, което изпраща СМС-и на високотарифни номера или "отвличане" на телефон срещу рекет с биткойни и произволно изтриване на файлове, като откупът се удвоява на всеки 24 часа. 

Вижте целия коментар: