Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Tesla навлиза на труден пазар

Технологичен коментар на Бойчо Попов в Бизнес старт, 21.07.2016

11:55 | 21 юли 2016
Автор: Кирил Петков
Зареждаща стена на Tesla Motors Inc. в частен дом в Монктън, Вермонт, САЩ. Снимка: Ian Thomas Jansen-Lonnquist/Bloomberg
Зареждаща стена на Tesla Motors Inc. в частен дом в Монктън, Вермонт, САЩ. Снимка: Ian Thomas Jansen-Lonnquist/Bloomberg

Продължава сезонът на отчетите. Публикуваните резултати на Intel показаха, че разходите на производителя на чипове, свързани със съкращаването на голяма част от служителите, се отразяват на печалбата на компанията. Тя се свива с 51% на годишна база. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg в своя технологичен коментира в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Йоанна Николова.

"Intel е спечелил през изминалото фискално тримесечие едва 1,33 млрд. долара. Приходите скачат незначително с 2,6% от 13,2 млрд. долара до 13,53 млрд. долара, а чистият марж на печалбата спада от 62,5% на 58,9%"

"Tesla навлиза на един напълно нов пазар, считан от експерти и анализатори за много труден за производителите на електрически превозни средства", допълни коментаторът. Компанията обяви своя „генерален план“ за Tesla Motors Inc., която включва производството на интегрирана соларна и акумулаторна система за съхранение на енергията и производството на товарни камиони и автобуси.

Още технологични новини четете на Investor.bg.

Вижте целия коментар: