Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Социални мрежи на ръба

Технологичен коментар на Елена Кирилова, 04.05.2016

11:56 | 4 май 2016
Автор: Кирил Петков
Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg
Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Книжата на микро-блогинг платформата Twitter се търгуваха за кратко за 13,90 долара по време на късната търговия снощи. Twitter записа най-ниската цена на акцията си от IPO-то на компанията през 2013 година, а пазарната капитализация на компанията се срина до 9,7 млрд. долара, спрямо 14 млрд. долара през миналата седмица, преди компанията да представи своя финансов отчет за първото тримесечие. Компанията се сблъсква с проблеми въпреки че успя да регистрира ръст на потребителите. 

Бразилски съдия е наредил блокиране на What’s Up услугата на Facebook за 24 часа, а главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг призова бразилците никога повече услугата да не бъде блокирана в Бразилия, защото това се случва за втори път в страната в рамките на последните 5 месеца. Правата на 100 млн. души бяха засегнати от хода на съда в понеделник, пише Зукърбърг.

Etsy, управляваща он-лайн пазар за ръчно изработени стоки, среща доста голям конкурент в лицето на Amazon, който пусна такава секция преди няколко месеца. Един от основните предимства на Amazon е, че се опитва да привлече своите собствени търговци, които оперират в платформата й.

През първото фискално тримесечие Etsy обяви, че приходите й са нараснали с 40 на сто, надминавайки растежа от четвъртото тримесечие на миналата година, който бе 35%. 

Вижте целия коментар: