Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Ученическа фирма с благородна кауза

Бизнес старт, 04.05.2016

10:33 | 4 май 2016
Автор: Кирил Петков
Йоанна Дейчева, ученичка в 108 СОУ "Никола Беловеждов". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Йоанна Дейчева, ученичка в 108 СОУ "Никола Беловеждов". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ученици от столичното 108 СОУ Никола Беловеждов разказват за проекта си за помощ на съученик и неговия бизнес модел. Интервю за Bloomberg TV Bulgaria на 4 май 2016.

"Всяка година в рамките на учебните дни, ние, от 108 СОУ "Никола Беловеждов" създаваме учебна фирма и избираме продукт или услуга, която да предложим. Тази година обаче, решихме да поставим акцент върху социалната ангажираност на проекта.

Освен че избрахме продукт, който е нишов за българския пазар (т.е. в България не се намира лесно, а децата по цял свят го обичат), решихме да инвестираме цялата печалба в усмивки.

В нашия клас има дете, което идва всеки ден на училище с инвалидна количка и има нужда от подкпера повече от всеки един от нас!... изработените от нас парти артикули - пиняти ще продадем на благотворителен търг в края на учебната година", пише в писмо до редакцията на Bloomberg TV Bulgaria ученичката от 10 клас Йоанна Дейчева.

 

Още за ученическия проект, представен от Йоанна Дейчева в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria вижте във видеото: