Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Нови инициативи насърчават социалното предприемачество

Соня Джонева, ръководител Дневен център, фондация "Светът на Мария", Бизнес старт, 02.03.2020

10:56 | 2 март 2020
Соня Джонева, ръководител Дневен център, фондация "Светът на Мария". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Соня Джонева, ръководител Дневен център, фондация "Светът на Мария". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Младежите в работилница "Светове" изработиха различни модели мартеници с кауза. Вярваме, че имаме повече поръчки заради това, че предлагаме автентични български мартеници от естествени материали. Каталозите, базарите и интернет платформите са успешни маркетингови канали, когато човекът отсреща види лично отношение. Това мнение изрази Соня Джонева, ръководител Дневен център, фондация "Светът на Мария", в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Има нужда от държавни инициативи, допринасящи за това хората с със затруднения да бъдат включени в обществото ни и да се покаже резултатът от техния труд".

"Имаме развита програма за трудово наставничество. 10 от нашите младежи с интелектуално затруднение работят в различни сфери. Когато работодателите бъдат подготвени и информирани, всъщност са отворени да назначават такива хора", уточни Джонева.

От разговора стана ясно, че е създадено и социално предприятие, което прави кетъринг за събития с кауза.

"Обществото ни става все по-толерантно. Нашите младежи с определен вид затруднения имат нужда от повече смислени възможности за изява", изтъкна Соня Джонева, потвърждавайки, че предразсъдъците в този аспект намаляват.