Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Българи създадоха платформа за букинг на хотелски стаи без комисиона

Никола Александров, създател и главен изпълнителен директор на Lockchain, Бизнес старт, 05.06.2018

10:01 | 5 юни 2018
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Нова глобална платформа LockTrip за букинг (резервации) на хотелски стаи и градски апартаменти, при чиято разработка са използвани блокчейн технологии, е достъпна от 3 месеца. Това каза Никола Александров, съосновател и главен изпълнителен директор на LockChain, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Към момента тя е все още в ранна версия и резервациите идват само от затворения кръг на инвеститори в платформата (около 5000 души, закупили т.нар. LOC токени, пласирани при ICO-то на компанията в края на 2017 г.). След около 2 месеца ще бъде възможно и плащане с кредитна карта, което се очаква да доведе до рязко увеличение на резервациите.

В системата досега са интегрирани над 100 хил. хотела в целия свят и над 1500 апартамента.

При резервация на хотелска стая или апартамент в LockTrip компанията няма да взема комисиона от хотелиера или собственика на имота (другите конкурентни платформи прибират между 15 и 25% от цената на нощувката). 

Концепцията е истинска споделена икономика, в която печалбата не идва от резервациите. Приходите ще се генерират чрез т.нар. „допълнителни премиум фийчъри“, което ще направи основата на проекта безплатна и това ще даде възможност да няма комисионна върху основната услуга. Съответно ще има допълнителни услуги, които потребителите ще могат да закупуват.

Вижте във видео материала целия разговор по темата.