Бизнес старт

Всеки делник от 7:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Усещането за потъване се върна на пазарите в Азия

Пазарен коментар на Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг, 04.04.2018

08:00 | 4 април 2018
Обновен: 08:45 | 4 април 2018
Автор: Кирил Петков
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

На фона на смесена сесия на азиатските борси се завръща усещането за потъване, след като обикновените теми продължават да се разиграват в региона.

Това мнение изказа пазарният анализатор Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водеща Живка Попатанасова. 

"Възстановяването на американските технологични акции няма особен ефект. Темата бе засенчена най-вече от списъка на Тръмп на китайски продукти, предложени за налагане на мита, който бе публикуван след затварянето на борсовата сесия в Ню Йорк. Инвеститорите нервно очакват реакция от Пекин".

Няколко са основните теми, които предизвикват вълнение на азиатските пазари, каза още Саламат. По думите му една от тях е, че "китайското правителство влива близо 10 млрд. долара в затруднената Anbang Insurance. Това идва след големия натрупан дълг и обвинението срещу председателя на компанията, че е бил в основата на измама за милиарди долари. Това може да олицетвори поговорката "твърде голям си, за да се провалиш". Смята се, че ходът помага на увереността в шанхайските акции".

Повече вижте във видеото.