Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Amazon разширява технологията за разчитане на длани и към бизнеса

Елена Кирилова, технологичен редактор на Investor.bg, в "Бизнес старт", 28.11.2023

12:25 | 28 ноември 2023
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Amazon разширява своята технология за сканиране на длани отвъд магазините за хранителни стоки и пуска версия, която е предназначена за света на бизнеса. Това каза Елена Кирилова, технологичен редактор на Investor.bg, в своя коментар за предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

Системата Amazon One Enterprise е базирана на разчитането на длани като инструмент за удостоверяване, който позволява на корпоративни служители да покажат ръката си над датчика, за да получат достъп до офиса или до чувствителна информация, като финансова такава или папки за човешките ресурси.

Компаниите, които вече са се регистрирали за ползването на биометричната технология, включват IHG Hotels and Resorts, производителят на турникети Boon Edam, както и компанията за ескалатори и асансьори Kone. Amazon не разкрива каква е цената на услугата, достъпна в САЩ от понеделник.

Amazon рекламира услугата като по-евтино и по-сигурно решение за компаниите в сравнение с традиционните инструменти за сигурност и удостоверяване, като баджове или пароли.

„Компаниите оценяват поверителността и удобството за своите потребители, които имат достъп до физически места и софтуерни активи само с едно движение на дланта си“, коментира Дилип Кумар, вицепрезидент на Amazon Web Services Applications.

Amazon пусна своята биометрична система за плащания през 2020 г. Първоначално технологията беше замислена като начин купувачите да плащат за покупките чрез плъзгане на ръката си. След това тя беше внедрена в хранителните магазини на Whole Foods, в част от обектите Go и в няколко супермаркета Fresh. Спортни и развлекателни места също се насочиха към технологията, включително ресторанти на Panera Bread и част от локациите на Starbucks.

Още технологични новини четете на Investor.bg.

Целият коментар вижте във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да гледате тук.