Бизнес старт

Всеки делник от 7:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Форум за образование събира ученици и компании в името на реализацията

Владимир Данаилов, Столична общинска агенция за приватизация и инвестиции, Бизнес старт, 05.12.2016

08:54 | 5 декември 2016
Автор: Александра Попова
Служител поставя джантата на луксозен автомобил в завод в Германия Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg
Служител поставя джантата на луксозен автомобил в завод в Германия Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

На 6 декември организираме форум за образование на тема „Бизнесът и образованието – инвестиция за бъдещето на София“, на което ще участват над 50 водещи фирми от България и чужбина и сме поканили всички професионални и профилирани училища в България. Това заяви главният изпълнителен директор на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (СОАПИ) Владимир Данаилов в Бизнес старт с Иван Нончев. Това са фирми от най-различни сектори - от транспорт, през IT до фармация и строителство, допълни той. 

Освен ученици от професионалните гимназии, на форума ще присъстват и редица експерти по образование, каза Данаилов. Ще говорим за по-доброто взаимодействие между образованието и бизнеса, както и за дуалното обучение, което дава възможност на учениците да навлизат по-рано в работната сила, добави той. 

По думите му дори и в София се наблюдава дефицит на кадри, като даде за пример със строителството и ИТ сектора. Отраслите, които произвеждат иновациите наистина усещат глад на кадри, допълни той. 

Вижте повече!