Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Twitter обяви оплакванията за ботовете на Мъск за "неуместно странично шоу"

Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, "Бизнес старт", 19.07.2022 г.

12:30 | 19 юли 2022
Обновен: 14:50 | 19 юли 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Twitter Inc. отхвърли оплакванията на Илон Мъск, че той не разполага с достатъчно информация за спама и роботизираните акаунти като „неуместно странично шоу“ и призова съдията да проведе процеса по сделката за изкупуване на компанията за 44 милиарда долара от Мъск възможно най-скоро. Това съобщи Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водеща Роселина Петкова.

„Най-ранната възможна дата на процеса е наложителна“, заявиха адвокатите на Twitter в подаването на девет страници съдебни документи в понеделник, отговаряйки на искането на Мъск за отлагане. „Този ​​много публичен спор вреди на Twitter с всеки изминал ден.“

Мъск, най-богатият човек в света, се оттегли от сделката за закупуване на платформата на 8 юли, обвинявайки компанията, че не спазва договора, като не предоставя информация доколко преобладават ботовете в платформата на социалните медии. Той казва, че ще отнеме месеци, за да се направи експертиза по въпроса и поиска съдебен процес през февруари.

Мъск е бил напълно наясно с проблема с ботовете, когато е подписал сделката за закупуване на компанията, заявиха адвокатите на Twitter в документ в понеделник.

Twitter заведе дело миналата седмица, опитвайки се да принуди Мъск да завърши сделката, и поиска началото на процеса без съдебни заседатели да е на 19 септември. Адвокатите на базираната в Сан Франциско Twitter заявиха, че им трябват само четири дни, за да докажат, че Мъск трябва да спази споразумението си да плати $54,20 на акция за социалната медийна платформа. Акциите на Twitter се покачиха с 67 цента до 38,41 долара в понеделник.

Американският технологичен гигант Apple планира да забави наемането на хора и ръста на разходите на част от подразделенията си, за да се справи с потенциалния икономически спад, коментира още Попов.

Решението е свързано със стремежа на компанията да бъде по-внимателна в несигурни времена, макар че това не е политика, касаеща цялата организация, посочват източниците, пожелали анонимност. Промените няма да засегнат всички екипи, а Apple все още има агресивни планове за пускане на продукти през 2023 г., които включват очила за смесена реалност – първата голяма нова категория продукти на компанията от 2015 г. насам.

Повече по темите и какво се случва с IPO-то на Arm можете да гледате във видеото.

Повече новини от света на технологиите можете да намерите на Investor.bg

Всички гости на предаването "Бизнес старт" можете да намерите тук.