Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Мъск нарече решението на Twitter да блокира Тръмп „глупаво”

Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, в "Бизнес старт", 11.05.2022

12:39 | 11 май 2022
Обновен: 15:13 | 11 май 2022
Автор: Зорница Крушарска

Илон Мъск, който постигна споразумение за придобиването на Twitter за около 44 млрд. долара в края на миналия месец, заяви, че според него базираната в Сан Франциско компания е прекалила с надзора на изказванията на своите потребители и настоява за по-освободен подход. Според него от Twitter са действали „глупаво до крайност“, решавайки да изгонят бившия президент на САЩ Доналд Тръмп от платформата, посочи Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

„Бих отменил постоянната забрана, защото изключването на Тръмп от сайта не е заглушило неговия глас, коментира Мъск.

Доналд Тръмп вече заяви, че не би се върнал в платформата дори и забраната му да бъде отменена. Той се опитва да популяризира своя собствена медийна компания  Truth Social.

Музикалните фенове ще трябва да се сбогуват с преносимия плейър iPod на американския технологичен концерн Apple Inc., след като технологичният гигант заяви във вторник, че iPod Touch ще се предлага само до изчерпване на количествата.

Първият iPod, пуснат на пазара през 2001 г., помогна на съоснователя на Apple Стив Джобс да преобрази компанията, като разшири обхвата ѝ от компютри към други персонални устройства и значително разшири влиянието на Apple в музикалната индустрия.

„Ако не бяхме направили iPod, iPhone нямаше да излезе", казва пред The Wall Street Journal Тони Фадел, бивш старши вицепрезидент на Apple, на когото се приписва изобретяването на iPod

Японските технологични компании Sony Group Corp. и Nintendo Co. заявиха, че техните водещи конзоли за видеоигри вероятно ще бъдат в дефицит през цялата година поради недостиг на компоненти, с което се задълбочава проблемът, който тормози и двете компании.

„На този етап не се вижда краят на недостига на полупроводници", заяви президентът на Nintendo Шунтаро Фурукауа.

Главният финансов директор на Sony Хироки Тотоки, заяви, че компанията има за цел да продаде 18 млн. бройки от своята конзола за видеоигри PlayStation 5 през настоящата финансова година, която приключва през март 2023 г., което е по-малко от предишната прогноза за 22,6 млн. бройки. Търсенето е по-голямо от това, което Sony може да предложи, каза той.

Целия разговор може да гледaте във видеото.

Повече новини от света на технологиите може да намерите на Investor.bg

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук.