Leanplum ще внедри технологията на българския стартъп Connecto.ai в услугите си

Васил Поповски, съосновател на Connecto.ai и старши директор в Leanplum, В развитие, 28.06.2018

14:16 | 29 юни 2018
Васил Поповски, съосновател на Connecto.ai и старши директор в Leanplum, снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Васил Поповски, съосновател на Connecto.ai и старши директор в Leanplum, снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Вливането на българския стартъп Conncecto.ai в базираната в Сан Франциско компания за мобилен маркетинг Leanplum ще е пълно. Технологията, разработена в Connecto, ще бъде внедрена в продукта на Leanplum, което ще позволи на маркетинга да бъде двупосочен.Това каза Васил Поповски, съосновател на Connecto.ai и старши директор в Leanplum, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

Основните критерии за успех при създаване на Connecto.ai бяха стартъпът да започне да генерира до определен момент дадено количество приходи, както и последващото му закупуване. Би могло да се каже, че заложените критерии за успех вече са изпълнени.

Поповски посочи като една от най-големите сили на чатботовете приложението им в маркетинговата сфера. Именно това насочва и работата на Connecto.ai към автоматизация на маркетинга чрез чатботове, каза още той.

Leanplum, компания силно фокусирана върху дигиталния маркетинг, се оказва подходяща, тъй като има общата визия с Connecto.ai, посочи гостът. Решенията ѝ помагат на маркетолозите да постигат много по-ефективни взаимодействия между корпорациите и техните клиенти, добави Поповски. Той поясни, че именно това е и общата мисия на Connecto.ai и Leanplum – направата на дигиталния маркетинг по-лесен за използване от потребителите и създаването на повече ефективни, персонализирани решения. 

Сделката ще позволи на Connecto достъп до повече ресурси и по-голям мащаб при прилагане на визията за чатботове на компанията, допълни гостът. Leanplum ще спечели от добрата и развита технология на Conncecto.ai, както и от добре подготвения му екип, каза още той. Екипът на Connecto.ai вече е част от екипа на Leanplum, увеличавайки броя на служителите до 40.

Компанията се разраства доста бързо. Със сигурност Leanplum ще продължи да се разраства с бързи темпове и през следващите години.

Вижте целия разговор във видео материала.