Търсенето на шоколад в Европа скочи с 14% през второто тримесечие

Графика на деня за 13 юли

17:00 | 13 юли 2021
Обновен: 17:16 | 13 юли 2021
Автор: Александра Попова
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Търсенето на шоколад в Европа бележи ръст, вследствие на облекчаването на ограниченията на COVID-19, което насърчи потребителите да купуват повече лакомства отново, пише Bloomberg.

Преработката на какао, при която зърното се превръща в продукти, използвани в сладкарството, скочи с 14% през второто тримесечие в сравнение с година по-рано, когато търсенето намаля вследствие на пандемията. Това е много повече от прогнозираното в проучване на Bloomberg и бележи най-големия ръст за това тримесечие от повече от десетилетие.

Преработката на какао в най-големия регион на консумация в света предполага, че потреблението продължава да се възстановява, тъй като животът започва да се нормализира. Това оказва положително влияние на разходите в магазини, ресторанти и летища. Данните, които се очакват да бъдат публикувани по-късно тази седмица, също се очаква да покажат увеличение на обработката на какао в Азия и Северна Америка. Във вторник фючърсите върху какаото бележат спад, ограничавайки най-голямата печалба тази година по признаци, че търсенето на шоколад се възстановява.