За Bloomberg TV Bulgaria

Кои сме ние

За Bloomberg TV Bulgaria

Bloomberg TV Bulgaria е телевизионен канал на български език, фокусиран върху икономически и финансови новини, пазарна информация и широко разнообразие от теми за бизнеса от България и света.

Програмата на Bloomberg TV Bulgaria се разпространява в мрежите на всички кабелни и сателитни оператори и онлайн на bloombergtv.bg на територията на България. Bloomberg TV Bulgaria се излъчва в HD качество.

Bloomberg TV Bulgaria e създадена през октомври 2015 година като следваща стъпка в изключително успешното партньорство между телевизия Bulgaria ON AIR и глобалния лидер в областта на финансовите и икономическите новини и информация Bloomberg Television от 2013 година.

Bloomberg TV Bulgaria предоставя бърза, задълбочена и достоверна информация за икономическите и финансови процеси и събития по света и у нас и изследва отражението им върху живота на всички българи.

 

Мисията

Мисията на телевизията е да бъде полезна за широката бизнес общност в България, включително младите хора, бъдещите предприемачи и всички, които не спират да търсят успеха.

Bloomberg TV Bulgaria представя важните новини и теми от икономиката, бизнеса и пазарите по динамичен и достъпен начин, във всекидневна пряка връзка с журналистите, експертите и анализаторите на Bloomberg в Лондон, Ню Йорк, Хонконг.

 

Екипът

Екипът на Bloomberg TV Bulgaria се състои от журналистите, спечелили доверието на зрителите с работата си по икономическите програми на Bulgaria ON AIR в продължение на четири години, както и от редакторите на водещия сайт за финансови новини и информация Investor.bg.

Bloomberg TV Bulgaria излъчва и оригинални продукции на Bloomberg Television, сред които истории на успеха, документални филми и разнообразни икономически предавания.

Bloomberg TV Bulgaria е част от семейството на медийни групи Bulgaria ON AIR и Investor.