Ще спонсорира ли Betway българския спорт, ако вземе лиценз

09:30 | 4 август 2021
Обновен: 10:41 | 5 май 2023
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Ще спонсорира ли Betway българския спорт, ако вземе лиценз

Ако все още не сте срещали този бранд сред родните букмейкъри, има една разумна причина – в момента тече процесът по лицензиране. Родната комисия по хазарта е известна с доста сериозните проверки и тестване на цялата система, но макар и мнозина да не разбират защо този процес се бави толкова много – имаме обяснение.

Причината се крие във факта, че преди да започне работа, всеки букмейкър трябва да покаже всички условия, да оформи своята платформа и да гарантира безопасността на всеки един потребител. Анализаторите вече ни предоставят ревю за Betway и ни показват всички интересни практики и иновации, които са въведени в платформата и дават доста добри шансове на всеки един потребител.

Въпросът обаче е друг: можем ли да очакваме спонсорство от новия бранд, ако започне да оперира на родна територия? Краткият отговор е: да. Причината се крие във факта, че букмейкърите искат да подобрят спорта, но не и да наклонят везните в полза на един отбор. Ето защо и някои вече познати оператори на територията на страната поеха генералното спонсорство. Въпросът обаче е, дали един нов бранд като посочения в заглавието, може да се превърне в спонсор?

За целта нека обърнем внимание на факта, че той вече е спонсор на отбори като Уест Хам, Лестър и Албион, можем да открием доста сериозно спонсорство в конните надбягвания, а освен това ще забележим и спонсорство при електронните спортове. Немската лига също се радва на приходи и облагодетелстваните отбори са Вердер Бремен, Щутгарт, Шалке 04 и още много други. Любопитен факт е, че не само футболът се радва на внимание, турнири като Маями Оупън и други престижни за тениса се радват на приходи. До тук добре, но отново да се върнем на спонсорството в България.

Практиката показва, че всеки един оператор се опитва да спонсорира повече отбори, но понякога това идва с изисквания и от двете страни. Подписването на един договор между двете страни означава, че от една страна отборът ще носи логото, а от другата ще има финанси, с които да инвестира повече в подобряването на базата, закупуването на нови играчи, както и гарантирането на финансовата независимост на самите атлети. Проблемът тук е, че вече видяхме доста трусове в клубния футбол на страната, следователно наличието на повече букмейкъри дава една малко по-сериозна независимост, която ще се отрази не само на спортните фенове, но и на всички останали, които имат за цел да се насладят на повече емоция и забавление.

И след като това се гарантира с приходи, можем да открием, че и играта се подобрява значително. Практиката ни показва същото, следователно спонсорите, било то и букмейкъри, могат да повишат и качеството на игра. Освен това не трябва да забравяме, че всеки един запалянко ще избере букмейкърът, който спонсорира неговият отбор. През миналата година видяхме как Пирин Благоевград получи приходи и само за една година успя да се пренесе на територията на професионалния футбол.

Преди да дойдат приходите, трябва да открием, че лицензът е жизнено важен, за да може договорите да се случат и да имаме нови средства в родното първенство. След като новият кандидат официално показва, че има интерес към спонсорство и имайки предвид липсата на евро валута, няма да е толкова трудно да се предоставят средствата за игра.