Как цената на Bitcoin може да повлияе на сайтовете за залози с криптовалути?

09:10 | 22 юни 2020
Обновен: 12:00 | 19 май 2021
Автор: Магдалена Иванова
Как цената на Bitcoin може да повлияе на сайтовете за залози с криптовалути?

Едва ли е лесно на онлайн хазартната индустрия да продължи да игнорира присъствието на крипто валути. Тяхното съществуване доказа, че дори и да не се намират на върха и да не впечатляват с толкова висока стойност, въпреки и настоящата им цена да не е изобщо ниска, крипто валутите все повече навлизат на пазара. Именно по тази причина се интегрират в различни бизнеси, създават се нови системи за разплащане и като цяло демонстрират добра адаптация. В онлайн залаганията се оказаха доста впечатляващи за всеки играч, който желае да направи залог именно с тях. Отне малко време, но букмейкърите, които приемат този вид валута изобщо не са малко. И каква е тайната?

Според изчисленията на различни икономисти, пазарът на онлайн залози ще достигне стойност от 155.49 милиарда долара до края на 2024 г. и с това ще отчете ръст от близо 8.83%. След като глобалната индустрия е успешна, при това без да броим моментите, в които спортът беше парализиран, защо е необходима тази технология? На първо място трябва да видим някои основни качества.

Биткойн разплащането е изключително прозрачно и всеки човек може да проследи движението на валутите и транзакциите. Кодът може да се следи изключително лесно и да показва в каква посока се насочват финансите. Благодарение на това, почти всяко движение става спонтанно с подписването на умни договори, които бързо и акуратно изпълняват всичко. Благодарение на тази лекота е очаквано да се появят и нови букмейкърски сайтове, които оперират изцяло с този вид валута и не признават никоя друга.

Оказа се, че има спортни почитатели, които биха използвали този начин за разплащане и биха предпочели биткойна като значително по-бърза валута, която прескача значителен брой регулатори. От друга страна има много проблеми, които могат да забавят значително транзакциите. Точно по тази причина букмейкъри като Bwin още не са започнали да предлагат този вид разплащане, но от друга страна приемат залози в редица други валути. Какви са недостатъците на криптовалутите? Нека започнем с това, че това е все още нова система, както самите криптовалути и много често са способни да създават проблеми и да не работят както трябва.

 Този проблем би трябвало да се реши с по-сериозното интегриране на този вид валута. В момента количеството букмейкъри, които приемат такива залози е изключително ниско, а и малцина се стремят да обяснят разликата между публични и частни ключове. Липсата на регулация при блокчейн валутите създава доста сериозни проблеми за хазартната индустрия, която винаги е била обект на разглеждане от всяко законодателство. Генерално правенето на залози става чрез обмяна на биткойни с валута от самия брокер, която да се използва за поставяне на залог, а това по-своя смисъл е достатъчно натоварващо.

Не трябва да забравяме, че концепцията на биткойните става все по-съмнителна за мнозина и един по-сериозен крах може моментално да заличи всички стойности, както и самите букмейкъри, които приемат този вид валута. Разбира се, не всички са толкова критични относно бъдещето на криптовалутите, макар и драстичното повишаване на стойността да отмина, редица забелязват известна стабилност в последните 1-2 години. А до каква степен ще се интегрират в онлайн залаганията, това вече зависи само от букмейкърите, както и от натиска на самите играчи. На този етап не може да се заяви присъствието на толкова сериозен интерес.