Във вторник отличават отговорния бизнес

Българският форум на бизнес лидерите ще връчи своите престижни призове за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие за 16-а поредна година

09:33 | 25 февруари 2019
Във вторник отличават отговорния бизнес

На церемония на 26 февруари 2019 г. (вторник) Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) ще обяви имената на победителите в 16-ото издание на своите Годишни награди за отговорен бизнес – най-утвърденият и престижен конкурс за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие у нас. Отличията ще бъдат връчени от министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, министъра на околната среда и водите Нено Димов, министъра на икономиката Емил Караниколов, заместник-министъра на образованието и науката Деница Сачева, заместник-кмета на Столична община Дончо Барбалов, заместник-посланика на Великобритания Лин Чарлс (програма).

В 16-ото поредно издание за отличията се борят 111 корпоративни проекта с кауза, осъществени през 2018 г. от 73 компании – рекорд в историята на конкурса. Най-многобройни са кандидатурите за титлата „Инвеститор в обществото” – 29, и „Инвеститор в знанието” – 28 проекта, като в образователната категория се наблюдава ръст на номинациите с 40% в сравнение с предходната година. Общо 18 или близо 30% повече тази година са проектите в „Инвеститор в околната среда” – финалистите тук получават и номинация за престижните Европейски бизнес награди за околна среда, на които БФБЛ е координатор за България. Силен е и интересът към „Маркетинг, свързан с кауза” – 15 проекта. Тринайсет са кандидатурите за титлата „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд”, а осем компании се съревновават за „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие” (всички номинации ще намерите тук).

„Целта на БФБЛ като организатор е да насърчи и популяризира високите стандарти в корпоративната отговорност и устойчивото развитие. Наградите са отлична възможност за компаниите със значителен принос към екологията, образованието, развитието на служителите и на цялостната социална среда да обменят идеи и опит помежду си и да получат заслужено признание от журито, а и от широката общественост“, каза председателят на Форума Ираван Хира.

Носителите на Годишните награди за отговорен бизнес се определят от независима комисия от авторитетни представители на бизнеса, публичния и неправителствения сектор, академичните среди и медиите, а Британското посолство в София определя коя от всички номинации печели специалната награда Engage за принос на служителите. Победителите ще бъдат обявени по време на церемонията по награждаването на 26 февруари 2019 г. от 18,30 ч. в зала „Роял” на х-л „Балкан“.