AVENDI стана “Пaртньор за 2024-та година” на Diageo

Корпоративното отличие „Партньор на годината“ се връчи на „Годишната конференция на Diageо“ и е признание за открояващото се цялостно представяне на партньора, което обхваща най-добре основните стълба на Diageo

14:42 | 8 юли 2024
Обновен: 14:44 | 8 юли 2024
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: DIAGEO
Снимка: DIAGEO

Avendi получи най-престижната награда на DIAGEO за 2024-та – „Партньор на годината“. Екипът на компанията заслужено грабна почетното отличие за трети път, сред повече от 30 държави от Централна, Източна Европа и Азия. За първи път компанията е отличена през 2006-та, а след това още веднъж и през 2011-та година.

Корпоративното отличие „Партньор на годината“ се връчи на „Годишната конференция на Diageо“ и е признание за открояващото се цялостно представяне на партньора, което обхваща най-добре основните стълба на Diageo: изключителни дългосрочни взаимоотношения, устойчиви финансови резултати, бизнес развитие, култура и зрялост на партньора.

Наградата се дава чрез номинация и решение на топ мениджмънта на Diageo. За партньорите на Diageo тя е най-голямото признание и чест, но и най-строго пазената тайна на събитието, което тази година се проведе в Сплит, Хърватска.

„Екипът на Avendi e изключително горд за отличието, защото то е и заявка за стратегическо партньорство и инвестиции в бъдещето“, каза Александра Мирчева, Изпълнителен директор на VM Finance Group, част от която е и Avendi. „Това признание идва в най-правилния момент за нас, в годината, в която VM Finance Group навършва 30 години на пазара. Наградата е за хората в компанията и екипите, които притежават смелост, мечти и доставят резултати“.

„Avendi постига силно и устойчиво във времето представяне на марките на Diageo и в същото време е отличен партньор, с който работим. Екипът на Avendi има ясна визия какво е необходимо, за да спечелиш на пазара. Активациите, които имплементират, винаги са с най-високо качество и в резултат на това успяват да осигурят дву- и трицифрен ръст в продажбите на приоритетните за нас марки. Освен страхотният им екип, начинът им на работа винаги е изпълнен с взаимно уважение и съвместен общ ангажимент да се подобряваме и растем заедно”, каза Майкъл Холм, Управляващ директор Diageo за регион Източна Европа.

„Благодарни сме за наградата, a тя ни дава и увереност да следваме амбициите и на двете компании за бъдещото развитие на партньорските ни взаимоотношения и да налагаме супер премиум портфолиото на Diageo и разбира се - да продължим да затвърждаваме лидерските позиции и на двете компании в България”, каза Ивайло Анков, Управител на Avendi.

Avendi пoлучава наградата за пръв път през 2006-та г. и e първата компания в региона, която я печели. През 2011-та г. й се връчва повторно, а тази година става и първата компания, на която отличието се дава за трети път. Това е доказателство, че в лицето на Avendi, Diageo намира свой стратегически важен партньор през годините. Благодарение на усилената работа на екипа на Avendi и екипната работа с партньора, брандoве като Johnnie Walker, Baileys, Gordon’s, J&B, Tanqueray, Singleton, Smirnoff, са сред лидерите на пазара в категориите си и сред най-разпознаваемите вносни марки твърд алкохол на българския пазар.

Партньорството между Diageo и Avendi стартира в самото начало на създаването на Avendi, като вече над две десетилетия Аvendi поетапно разширява портфолиото от продукти на Diageo и днес представлява над 28 марки в различни сегменти.

Експертизата на компанията в налагане на марки на българския пазар

Аvendi е водещ универсален дистрибутор, който притежава развита дистрибуторска мрежа на територията на цялата стана. Компанията разполага с дълбоко директно национално покритие и търговска мрежа. Над две десетилетия изгражда непознати за българския потребител брандове, като ги превръща в любими за потребителя продукти и развива лоялност на клиентите към тях. Работи с разнообразно портфолио от продукти, включващи категориите вина, бири, твърд алкохол, както и хранителни и хигиенни продукти, продуктите за бебета и деца, и много други.

Притежава развита експертиза в on-trade и оff-trade каналите на диструбуция. Прилага най-добрите практики в областта на маркетинг и продажбите, модерните технологии, добре изградената структура, която следва най-високите стандарти за дистрибуция и маркетинг. Kомпанията създава печеливши търговски стратегии чрез значими и забележими активации в различни търговски обекти, иновативни подходи и търговски инструменти и премиални събития, а смелостта при налагането на активации, скорост на имплементиране на пазара са високо ценени и от партньорите й, и от потребителите. В годините Avendi продължава да създава впечатляващи маркетингови кампании, които се открояват и оставят следа, засилват връзката между марките и потребителите и въвеждат нови тенденции.

Признания за екипите на Avendi

Само за последните 3 години компания е награждавана многократно. През 2023-та година Diageo награди екипа на компанията за изключителни постижения в развитието на Johnnie Walker Black Label на българския пазар за най-добро представяне сред държавите от Европа, Близкия Изток и Африка. Само преди дни компанията получи и отличието за „Най-добър дистрибутор“ от списание Progressive.

Diageo награждава Avendi за „Постижения в иновациите“ три пъти през 2017-та, 2019-та и 2021-ва година. А отново през 2021-ва Avendi грабва и приза за Best E-Retail Push за лансирането на Chandon Garden Spritz от Louis Vuitton Moët Hennessy.

През 2017-та година Avendi е призната за втори пореден път от Diageo и за „Най-добър прогрес в измерването и оценяването на търговски и маркетингови активности“ – и то в област, като ефективността, която се припознава от Diageo като ключова.