InterContinental Sofia стана „Водещ хотел в България 2023“ за пета поредна година

Високият приз е от Световните туристически награди

12:32 | 5 октомври 2023
Обновен: 12:42 | 5 октомври 2023
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: InterContinental Sofia
Снимка: InterContinental Sofia

Страхотни новини за българския туризъм, след като за пета поредна година водещият петзвезден хотел в България и единствен представител на луксозния бранд InterContinental Hotels & Resorts – InterContinental Sofia стана „Водещ хотел в България 2023“. Поредното високо отличие е присъдено от една от най-престижните световни класации за оценка на хотелски продукт - World Travel Awards. Тя подрежда най-добрите хотели в Европа за 2023 година, а победителите в нея се избират въз основа на онлайн публично гласуване от страна на крайни потребители и професионалисти в сферата на туризма на световно, регионално и национално ниво.

Тази година церемонията по награждаването се проведе в град Батуми, Грузия. Световните туристически награди, които празнуват 30 годишен юбилей тази година са създадени през 1993 година и са световно признат еталон за отлично качество и най-високи постижения във всички сектори на туристическата и хотелиерската индустрия.

„За нас е огромна чест да бъдем отличени за пети пореден път за Водещ хотел на България от Световните туристически награди. Сърдечно благодарим на всички наши гости и партньори, които гласуваха за нас, както и на прекрасния екип на хотела, без който този успех не би бил възможен“, сподели генералният мениджър на InterContinental София Анджело Зукала. „В стремежа си да предоставим превъзходно изживяване за нашите гости, сме щастливи да споделим, че компанията собственик Галакси Инвестмънт Груп осъществи цялостно обновяване на хотелския конферентен център и балната зала на InterContinental София, а в началото на годината отвори врати и кулинарното бижу на хотела – ресторант ADOR“, допълни той.

За InterContinental Sofia

Петзвездният InterContinental Sofia e част от InterContinental Hotels Group (IHG®) – водеща компания в хотелиерската индустрия, с повече от 6,000 хотела в над 100 страни. Хотелът е собственост на водещата инвестиционна компания „Галакси Инвестмънт Груп“. Той предлага неповторимо изживяване и спиращи дъха гледки към Св. Александър Невски и Витоша.