Успешно инвитро лечение - възможно ли е?

12:38 | 22 юни 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Wikimedia Commons
Снимка: Wikimedia Commons

От години имате неуспешни опити за бебе? С различни репродуктивни проблеми се сблъскват не малко двойки в страната и по света. За щастие с напредъка в  съвременната медицина все повече хора могат

да превърнат своята мечта за бебе в реалност. 

Именно благодарение на услугите на инвитро центрове хиляди хора постигат своята мечта да имат бебе.

Ако се колебаете дали да се обърнете към професионална помощ по своя проблем, то в тази статия ще ви изброим причините защо си заслужава да се консултирате с център по ivf в Турция.

Какво представлява лечението с IVF?

Инвитро оплождането IVF (наречено също и оплождане “в епруветка”) е метод за лечение при проблемно забременяване (безплодие) чрез извършване на асистирана репродуктивна технология (АРТ).  

Инвитро оплождане е подходящ метод  за лечение на безплодие при жените, което се дължи на непроходимост на фалопиевите (маточните) тръби, както и на безплодие при мъжете, което възниква вследствие на намален брой или намалена подвижност на сперматозоидите.

Необходимо условие за успешността на този метод е при пациентите да има наличие на здрава матка, която да осигури условия за поддържане бременността, а също и наличие на здрави яйцеклетки и сперматозоиди, които са годни за оплождане. 

За щастие инвитро оплождането може да се приложи успешно при жени с нарушена яйчникова функция, както и нарушена сперматогенеза при мъжа.

При този АРТ метод има възможност да се прибегне до използване на  донорски яйцеклетки или сперматозоиди, в резултат на което може отново да се осъществи успешна бременност. 

АРТ се прилага в случаите когато другите методи за асистирана репродукция (един от които е вътрематочната инсеминация) са безрезултатни.

Процесът по инвитро оплождане включва хормонално контролиране на овулацията, извличане на яйцеклетки и сперматозоиди с цел последващо поставяне в течна среда. 

Поставянето на полови клетки в течна среда се прави с цел да се осъществи оплождане на яйцеклетките от сперматозоидите. Следващата стъпка от процеса е поставянето на вече оплодените яйцеклетки (зиготи) в матката на пациентката с цел осъществяване на бременност.

Кои са предимствата на инвитро центровете?

Висока успеваемост

Статистиката показва, че благодарение на услугите само на един инвитро център раждането на около

80 000 бебета може да стане реалност.

 Един от факторите, които гарантират успешността на услугите на ин витро центровете, е прилагането на персонализирани програми за лечение на пациентите.

Тоест всеки пациент получава специален план за лечение, който е разработен на базата на  индивидуални характеристики на пациента. Това са например възраст,  преминато предишно лечение, генетични заболявания, резерв на яйчниците, анализ на сперма, и т.н.

 Друг фактор допринасящ за резултатността на ин витро оплождането е използването на специални методи за повишаване на успеха на лечението. Те включват технологии като  ERA, NGS, IMSI и ембриони.

Съвременни технологии

Центровете за инвитро оплождане са оборудвани с ембриологични лаборатории работещи с последните технологии за ин витро лечение. Успехът на инвитро терапията, предлагана от добрите центрове за инвитро оплождане, се дължи основно на два фактора-  качеството на лабораторното оборудване и опитът и квалификацията на ембриолозите работещи в центровете.

Квалифициран и опитен лекарски екип

Лекарските екипи в доверените центрове за ин витро оплождане се състоят от голям брой лекари и ембриолози, които са с богат опит в успешното изпълнение на инвитро терапии. 

Системи за електронна сигурност

Доверявайки се на услугите на ин витро център с богат опит и високотехнологично оборудване можете да сте сигурни, че съхранението на вашите яйцеклетки и сперматозоиди се извършва под висока защита, както и че личните ви данни са в безопасност. 

Системите за електронна сигурност на инвитро центровете предлагат надеждна  дигитална проверка на банки за съхранение на полови клетки.

Следване на международни стандарти

Лечебните терапии осъществявани от известните центрове за инвитро оплождане  следват всички зададени Европейски стандарти в индустрията.