Как основателката на Bet365 се превърна в най-печелившия собственик?

12:00 | 19 февруари 2022
Автор: Антон Груев
Снимка: Bet365
Снимка: Bet365

Хазартната индустрия е сред най-печелившите в световен мащаб, а брандът Bet365, е едно от доказателствата за това твърдение. Впечатляващата кариера на основателката на букмейкърската къща Денис Коутс, може да впечатли и най-големите имена в бизнеса и това не е никак случайно. Дамата успява да пробие в iGaming средите и става известна в много страни от Европа и останалия свят. Повече за нейните успехи, приходи, амбиции и представяне, ще прочетете в статията ни.

Какво трябва да знаем за Денис Коутс?

Британката Денис Коутс (53 г.), е дъщеря на небезизвестния бизнесмен Питър Коутс. Находчивата лейди купува домейна Bet365 за 20,000 британски лири, а малко по-късно тегли от банката 15 млн. паунда, за да развива онлайн платформата за спортни залози и хазартни игри. Същинският си бизнес започва през 2001 г., когато на бял свят се появява Bet365 online и започва да приема регистрации на клиенти. За тях са предложени спортни събития, покер игри и онлайн казино.

Колко печели Денис Коутс от бизнеса си?

През 2019 г., Коутс е обявена за най-добре платеният директор на британска компания. Тогава тя успява да изкара 277 милиона паунда. Това обаче не я демотивира и тя продължава да работи и да се развива. Силният ѝ дух и борбеност са в основата на последвалите умопомрачителни печалби.

Любопитно е, че тази жена, успява да заработи със собствени сили заплата от 421 млн. британски лири за 2020 година. Отделно от това британката получава и дивидент от 66 милиона долара. Тези цифри са наистина впечатляващи и могат да се конкурират с печалбите на най-богатите хора в света. Не е случайно, че медиите не спират да пишат за нейните невероятни постижения.  

Елементарните сметки за периода между 2019 – 2020 г. показват, че дамата е изкарвала 48 хил. британски лири на час. В допълнение Коутс взима тлъсти дивиденти от акционерите, така че печалбата и расте лавинообразно. Всяка следваща година приходите се покачват, което прави британката, една от най-заможните жени не само във Великобритания, но и в целия свят.

И, макар че кризата с Covid-19 се отразява на бизнеса като цяло, това не пречи на Bet365 да се развиват и да получават свежи пари. Компанията е в добро състояние и продължава напред. Акционерите също се множат, а това е добре дошло за собственичката, която преследва нови постижения. На този етап тя е в класацията на 13-те жени милиардери в Обединеното кралство.

Как ще продължи кариерата си Коутс?

Имайки предвид, че тя е собственичката на по-голямата част от акциите на компанията, а интересът към букмейкъра е жив, можем да очакваме следващите вести за повишаване на заработените от нея суми. С напредъка на времето Бет365 превземат нови пазари и дейността им се развива стремглаво нагоре. Всичко това води до прогнози за още по-светло и богато бъдеще.

Разбира се, продължаваме да следим всичко най-интересно свързано с възнагражденията на Денис Коутс, тъй като тази личност със сигурност заслужава вниманието ни. Очаквайте и още вести тук на страниците ни. Надяваме се материалът ни да е бил интересен за читателите, на които пожелаваме да бъдат здрави и успешни във всички техни начинания.