Безупречно бяла мъжка риза

Бялата риза е била исторически символ на богатство и начин да се отличиш от тълпата

15:14 | 24 март 2022
Обновен: 13:18 | 25 март 2022
Автор: Антон Груев
Безупречно бяла мъжка риза

Бялата риза е най-добрият приятел на всеки мъж. Семпла и универсална, олицетворение на елегантността, тя ще бъде с Вас по време на работна среща, официална вечеря или в ежедневието, когато отивате да пиете кафе и да се срещнете с колеги.

Бялата риза е била исторически символ на богатство и начин да се отличиш от тълпата. Тя все още притежава голяма част от своята първокласна привлекателност, особено когато се носи по правилния начин.

В тази статия, с помощта на елегантния български бранд за мъжка мода – LAZARINI, ще Ви разкажем повече за поводите, на които да носите елегантните бели мъжки ризи и как да се погрижите за тях, за да изглеждат безупречно.

За кой повод е най-подходяща?

В 21-ви век би било трудно да се определи конкретен повод, за който бялата мъжка риза е задължителна. Всичко зависи от Вашия собствен вкус и стил на обличане.

И все пак бялата риза е изключително подходяща за следните поводи:

Ежедневие

Дънки с бяла риза - вечната класика! Независимо дали сте заложили на втален или на по-класически деним, в комбинация с кожени боти и бяла риза... определено няма да сгрешите.

Както казва една стара френска поговорка, дяволът е в детайлите. Изборът на правилната риза е от изключително значение и всичко се свежда до нея, за да изглежда тоалетът завършен.

Ако искате да придадете повече стил на обикновената комбинация от тениска и дънки, по-ежедневните “casual” бели ризи са чудесен вариант.

Официални поводи

Бялата риза е като платно на художник - може да развихрите въображението си и да творите на воля! Тя променя своя облик постоянно - когато добавите цветна вратовръзка, папийонка или красиво и стилно сако.

Понякога купуването на официална бяла риза може да Ви се стори нелека задача, поради огромният брой модели на пазара. Въпреки това има няколко ключови параметри, които могат да улеснят търсенето.

Първата и най-важна стъпка е да знаете какво търсите. Подходящата мъжка риза трябва да Ви пасне перфектно, като започнем от измерване на шията, през маншетите и яката, до торса.

Официалните поводи могат да бъдат най-различни - от бизнес вечеря с партньори, през сватба или гала вечеря, до благотворително събитие и други.

Черното класическо сако, класически модел панталон и елегантна бяла риза са най-сигурният избор за подобни поводи. Все пак, ако искате да се отличите сред останалите, бихте могли да заложите и на по-смели цветове за сако и панталон, като червено, синьо или лилаво. Така определено ще бъдете забелязани!

Как да поддържаме белите ризи безупречни?

Бялата мъжка риза е задължително попълнение към гардероба на всеки джентълмен! За да изглежда обаче безупречно и да запази красивия си бял цвят, ще трябва да положите малко повече усилия.

Първата стъпка при поддръжката на белите ризи е да разделяте цветовете на прането си. Дори светлите цветове могат да пуснат багри върху белите, така че винаги отделяйте чисто белите дрехи на отделна страна.

Втората стъпка е да не използвате твърде много препарат. Много от нас мислят, че колкото повече перилен препарат използваме, толкова по-чисти ще бъдат дрехите ни. Но това изобщо не е така.

Твърде много перилен препарат и омекотител покриват тъканите. Когато по дрехите има много петна, той действа като магнит и се залепва за мръсотия. Тоест твърде много перилен препарат може да направи дрехите ни по-мръсни. Затова е важно винаги да използвате балансирано количество препарати!

Винаги сушете белите ризи на ниска температура. Топлината може да ги изгори, което впоследствие ще ги накара да изглеждат жълти. За най-добри резултати - следвайте указанията за сушене на етикета от производителя. Може да извадите ризите от сушилнята, докато са още леко влажни, за да избегнете пожълтяване впоследствие.

Не използвайте белина директно върху ризата. Вместо това нанесете течността върху памук и леко натъркайте изцапаното място. Хлорната белина може да бъде много вредна за някои тъкани и да доведе до обратен ефект - петното да стане жълто или сиво.

Може да опитате лимонов сок за по-сериозни замърсявания върху бяла риза. Той е естествен избелващ агент и работи чудесно върху бели дрехи. Използвайте гореща вода, в зависимост от тъканта, и смесете с половин чаша лимонов сок. След това накиснете дрехите за един час или за една нощ и изперете в пералня на следващия ден.


Поддръжката на една бяла риза не е от най-лесните задачи, но определено си заслужава. Белите мъжки ризи са неотменна част от гардероба на изисканите господа и към тях трябва да се отнасяме с много уважение.

В LAZARINI ще откриете страхотна селекция от бели мъжки ризи, създадени да паснат на всеки джентълмен при всеки един повод!