В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки

Китай ще изнесе на плещите си борбата за глобалното развитие

Алберто Туркстра, програмен директор на Европейски институт за изследване на Азия, Анжела Сарафян, мениджър Комуникации в организацията, В развитие, 19.10.2017

С оглед на реториката на Доналд Тръмп, с политиките на САЩ, със случващото се в Европа около Brexit, няма друга алтернатива, освен Китай да поеме глобалната борба за развитие.

Това заяви в живо включване от Брюксел програмният директор на Европейския институт за изследване на Азия Алберто Туркстра. В предаването „В развитие“ с водещ Велко Каменов взе участие и Анжела Сарафян, която е мениджър „Комуникации“ в института.

Двамата коментираха най-интересното от започналия вчера (18 октомври) XIX конгрес на Китайската комунистическа партия.

В речта си пред делегатите на конгреса китайският лидер Си Дзинпин очерта основните посоки, които ще следва страната му през следващите години, акцентирано бе върху политическите промени, борбата с вътрешната корупция, нуждата от международно сътрудничество, устойчиво световно развитие и постигане на глобален мир, посочи от своя страна Сарафян.

По думите на Туркстра, Си Дзинпин чрез своя дългосрочен поглед в бъдещето, не само за следващата петилетка, а за следващите 4 десетилетия, бива поставен на едно ниво с Мао Дзедун.

 

 

Последни новини
Още от В развитие