Има много възможности на пазара, въпреки пандемията

Минг Ли, основател и директор на Caidao Capital

В интервю за Bloomberg директорът на Caidao Capital Минг Ли каза, че в момента вижда насочване към качество от страна на инвеститорите. Те се възползват от волатилността на пазара, за да купуват това, което компанията смята за висококачествени волатилни акции на много благоприятни цени.

По този начин виждат, че на пазара има много възможности, въпреки пандемията и щетите, които нанася на живота на хората и семействата. Имат желание да купуват качествени имоти за туризма, защото цените на имотите на добрите локации досега не са скочили още. Забелязва се 5%, дори 10% корекция по време на най-тежкия период от пандемията досега.

Минг Ли каза: "Освен това гледаме тези класове активи, защото те генерират растящи потоци кеш. Ако имате разбира се, правилния профил на наемателите в сградата и ако имате добра локация. Така че инвеститорите търсят такива активи с високо качество, добра локация и много добро проучване на качеството на наемателите, за да има по-малко риск за актива, ако искаш да генерираш кеш от нея.

В момента търсим имоти, където наемателите вероятно ще се възползват от социалното дистанциране на хората и от желанието им да са по-малко сред другите хора.Наскоро направихме една сделка, края на март, началото на април, насред пандемията. В тази част от пандемията, не че ще има друга.

И пристъпихме с голяма увереност в приключването на сделката, защото наемателите се възползваха от факта, че хората няма да искат да ходят по ресторанти и т.н. Едната компания беше технологична, а другата – компания за кредитни карти с голям ръст на онлайн заявките. 

Така че трябва да сте гъвкав."

Последни новини
Още от Видео